2012. október 22., hétfő

Első közös hétvégénk az USA-ban - Hollywoodban jártunk


Még nem irtunk az első közös los angeles-i hétvégénkről, ezért most ez lesz a következő bejegyzés témája.
Szeptember 21.-én érkezett meg Balázs Los Angeles-be. A szobatársammal kimentünk érte a reptérre, és az estét az albérletben töltöttük. Este 8-9 körül landolt Balázs és mivel alig tudott aludni a gépen kb. 15 órás út alatt, ezért erre az estére nem terveztem semmit, csak alvást és egy rövid sétát a környéken. Elugrottunk egy közeli hamburgerezőbe, mert Balázs ki akarta próbálni a vega hamburgert, mivel Magyarországon nem lehet vegetáriánus hambit kapni. Nagyon ízlett neki! :)
Másnap időben felkeltünk és az első programpont az egyetem megtekintése volt, meg szerettem volna mutatni Balázsnak, hogy miért áradoztam neki ennyit a campusról. Tettünk egy nagy kört, benéztünk néhány egyetemi épületbe, fényképezgettünk. 
UCLA kabalafigurája, az egyetemi campus közepén helyezkedik el
Szintén az egyetemen készült ez a kép, jó sok lépcsőt meg kellett másznunk, hogy megcsináljuk ezt a képet :)
Ezután Hollywood-ba vezetett az utunk, felpattantunk egy buszra és kb. 30 perc alatt ott is voltunk.  A Lonely Planet zsebútikönyvvel felfegyverkezve Los Angeles tipikus hollywood-i látványosságait látogattuk meg a nap hátralevő részében.
Az egyik ilyen ’kötelező program’ a Walk of Fame, vagyis a sztárok csillagai volt. A Walk of Fame a Hollywood Boulevard egyik szakasza, 2.1 km hosszú és kb. 2500 sztárcsillag található itt. Nem csoda, hogy rengeteget nem ismertünk közülük, de néhány nagyobb névre ráakadtunk pl. Michael Jackson, Marilyn Monroe, Chuck Norris, Arnold Schwarzenegger, Tom Hanks, folytathatnám még a sort jó pár névvel. Érdekesség, hogy vannak üres csillagok, amik még kiosztásra várnak. Évente kb. 200 jelölés érkezik, elvileg bárki (rajongók is) javasolhatnak olyan hírességeket jelölésre, akiknek legalább 5 év tapasztalatuk van a szórakoztatóiparban. 

Balázs Steven Spielberg csillagánál
Marilyn Monroe kézlenyomatánál


 A délután további részében Hollywood központjában sétálgattunk, nézelődtünk. Este 6 körül, amikor már kezdtünk rendesen elfáradni leszólított minket egy ember és rá akart beszélni minket egy Hollywood felirat és sztárház néző túrára. Az eredeti ár $50 volt, így én próbáltam gyorsan lerázni, de Balázs elkezdett alkudni és végül kettőnknek volt $30 a 2 órás hollywood-i autókázás. így már megérte! :) Elsőként egy dombra vittek fel minket ahonnan be lehetett látni a várost, valamint a hollywood felirattal is fényképezkedtünk, habár elég picinek tűnik a képen.
Mögöttünk Los Angeles

A háttérben a Hollywood felirat
 Ezt követően Beverly Hills-ben és Hollywood-ba vittek el minket különböző hírességek házához, vagy inkább mondanám villának. Elég sok sztárházat láttunk, pl. Tom Cruise, Drew Barrymore, Brad Pitt és Jennifer Aniston volt háza stb. Ezekből a házakból csupán egy hatalmas kocsibejárót, kaput és olyan magas és sűrű sövényt látni, hogy képtelenség egy kicsit is belátni, ráadásul már sötétedett is. Beverly Hills-szel kapcsolatos érdekesség, hogy a város ezen részében nem lehet bóklászni az utcákon, csak ha ott laksz. Át lehet hajtani kocsival, de állítólag nem lehet az utcán sétálni, mert a rendőrök igazoltathatnak.
Ennyit lehetett látni a hírességek házából
Beverly Hills, a sztárok többsége itt lakik
Hollywood naplementekor
így telt az első közös napunk az USA-ban, másnap pedig az egyik filmstúdiót, a Universal Studiost látogattuk meg, de erről a következő bejegyzésben fogunk írni.

1 megjegyzés: